Duurzaam ondernemen

Lange termijn denken is belangrijk, ook voor de kappersbranche. Saza Care wil heel graag bijdragen aan duurzaam ondernemerschap waarbij milieu, mens en maatschappij centraal staan. Dit doen wij al sinds de start van onze onderneming in 2016, op deze pagina leggen we je uit hoe we dat doen en welke ontwikkelingen er zijn, hopelijk word je er blij van :-).

“De meeste kappers krijgen na verloop van tijd klachten door het werken met chemicaliën. Het werken met natuurlijke ingrediënten kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Dit is de voornaamste reden om over te stappen op producten met natuurlijke ingrediënten.“

Sanna Martin, founder Saza Care

Bedrijfsvoering

Saza care scheidt al het afval; papier/karton, plastic, èn recyclen wij zo veel mogelijk het afval zodat grondstoffen opnieuw gebruikt worden en wij hergebruik stimuleren. Sinds begin 2021 zijn wij zelfs begonnen met inzameling van al het afgeknipte haar en hoeven wij dit dus niet meer weg te gooien. Het haar wordt voor 100% hergebruikt als grondstof voor nieuwe materialen.

Wij zijn bezig om alle lampen te vervangen voor ledverlichting. In de salon is er geen airconditioner, wij zetten onze deur helemaal open, evenals de ramen naar de tuin ;-). Bij hoge temperaturen maken wij gebruik van ventilatoren.

Hiermee besparen we energie.

De meubels zijn gemaakt van duurzaam Europees hout, handgemaakt in de meubelmakerij van de man van founder Sanna.

In de toekomst is het de bedoeling om te kijken naar waterbesparingskranen in de spoelbakken.

Persoonlijk, lokaal en met oog voor de omgeving

Al vanaf het begin van Saza Care is het ook een plek waar (lokale) kunstenaars hun werken tentoonstellen. Zo zijn alle tekeningen van Hermen Jan Jansen.

De koffie en thee worden geschonken in keramische koppen. De koffie van duurzame koffiecups zijn 100% biologisch afbreekbaar en lokaal gemaakt. De geschonken thee is gemaakt met verse ingrediënten (een ‘echte Saza krachtbooster’) uiteraard geserveerd met een verpakkingsvrij koekje en houten lepeltjes voor bij de koffie / thee.

De bedrijfsvoering is een continu proces, waarbij we elke dag willen leren, het beste willen doen voor mens en omgeving en daar weer over willen vertellen en delen.

Producten

Al vanaf de start van de onderneming in 2016, werken wij met het mooie huismerk ‘Less is More’, gemaakt van pure ingrediënten, kleinschalige productie en kwalitatief hoogwaardige producten, verpakt in gerecyclede flessen. En in 2021 hebben wij op eigen initiatief hieraan toegevoegd dat je bij Saza jouw shampoo of conditioner zelf kan hervullen.

Wij zijn met trots de eerste salon in Amsterdam, met de mogelijkheid om je haar te laten verzorgen met zeepbars van Helemaal Shea , lokaal gemaakt en van 100% natuurlijke ingrediënten. De zeepbars, shampoos, conditioners worden, wanneer gewenst gebruikt tijdens je behandeling. Laat je in de salon of telefonisch adviseren en kom vooral ervaren welke bar jouw haar het beste verzorgd. Deze producten verkopen wij ook in de winkel en de webshop.

Door het gebruik van haarzepen en de andere merken met natuurlijke ingrediënten willen wij weg van het gebruik van chemicaliën die via onze gootsteen weggespoeld worden. Zonder af te doen aan de kwaliteit van de ingrediënten, sterker nog, door het gebruik van natuurlijke ingrediënten vind je haar weer zijn natuurlijke zuurtegraad en zal je het minder vaak hoeven wassen, krijgt het zijn natuurlijke glans terug en zie je dat ook weer terug in je portemonnee.

“Wat voor onze huid goed is, is het ook voor de omgeving.”

Toekomst: De weg er naartoe en ontwikkelingen

De folie’tjes voor het verven van het haar zijn vervangen door papieren varianten, lokaal gemaakt. Deze hebben tot 80% minder CO2 uitstoot dan aluminiumfolie.
Wij zijn op dit moment plantaardige kleuringen aan het toevoegen aan de mogelijkheden met verven.

Ecologische stappen zijn belangrijk voor de kappersbranche en daar willen wij graag een steentje aan bijdragen en vertellen wij graag over. Saza Care draagt zo actief na over een minimale ecologische voetafdruk footprint.

Duurzaam: betekent onder meer ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’, ‘het milieu zo min mogelijk belastend’. Kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstof besparend’.

BLOGS

Voor de laatste informatie over de stappen die wij nemen lees hier de blogs en updates. Het is een weg, en daar leren we elke dag van, wij nemen jullie als klant daar heel graag in mee.

Lees hier ons manifest over het ondernemen met liefde en aandacht.

manifest voor ondernemen met impact

Dit manifest is gerealiseerd In samenwerking met MeerwAarde.